Suomutunturi sijaitsee Kemijärvellä – Napapiirillä. Lumivarmat olosuhteet, ylivoimainen rinneprofiili ja Lapin nykyaikaisimmat ravintola- ja majoituspalvelut tarjoavat erinomaisen palvelukokonaisuuden vaativalle talviurheilijalle.

Suomutunturi
Please set your valid city name and country code.
Avoimet rinteet

0 / 10

Avoimet hissit

0 / 4

Lumitilanne

10 cm

Hiihtoladut

0 km

Kelkkareitit

0 km

Suomutunturi on yksi maamme runsaslumisimmista seuduista.

Kaakkois-Lapin 400 neliökilometrin pinta-alasta peräti kymmenesosa on järviä tai jokia. Alueen maantieteelliset erityispiirteet synnyttävät erinomaiset olosuhteet voimakkaille lumisateille. Siksi Suomutunturi on yksi maamme runsaslumisimmista seuduista. Suotuisien luonnonvoimien sekä viimeisimpien lumetus- ja lumensäilytysmenetelmien ansiosta Suomun hiihtokausi voidaan käynnistää jo marraskuun alussa.

Rinteet

Suomutunturin rinteet täyttävät jyrkkyytensä ja 255 metrin korkeuseron ansiosta kansainvälisen hiihtoliiton suurpujottelulta edellytettävät rinnevaatimukset. Varhainen hiihtokauden käynnistyminen ja erinomainen rinneprofiili houkuttelee Suomulle myös kansainvälisiä Maailman- ja Eurooppa Cupiin valmistautuvia hiihtojoukkueita.

Katso rinnekarttaOsta hissilippu

Majoitus

Suomutunturin uudistuneesta hotellista avautuu ainutlaatuinen näkymä suoraan rinteisiin, missä lastenkin on turvallista nauttia talvesta. Majoitusvaihtoehdot muodostuvat 35 neliön De Luxe -huoneista 70 neliön sviitteihin. Vaihtoehtoisesti voit majoittua Chalet loma-asunnossa, joihin mahtuu parhaimmillaan jopa kahdeksan henkilöä.

Varaa majoitus

Suomu Alpine Performance -ohjelma merkitsee mahdollisuutta parantaa omaa tai valmennettaviensa suorituskykyä alppilajeissa. Nykyaikaiset yhmävalmennustilat, kuntosali, uima-allas ja spa mahdollistavat toimivan valmennuksen sekä täydellisen palautumisen.

Valmennuspalveluiden ohella Suomu Alpine Performance tarjoaa ylivoimaisen testausympäristön laitevalmistajille, liikuntalääketieteen palveluita sekä yrityshautomon. Suomutunturi tukee vuosittain lupaavien alppilajeja harrastavien nuoria.

Ravintolat

Kolme ravintolaamme Takka, Ailo ja Ski Bistro tarjoavat ateriavaihtoehtoja aina kansainvälisestä fine diningista lapin lähiruokaan.

Avoinna 18 – 23

Ravintola Takka tarjoaa menú-kokonaisuuksia ja makumatkoja lapin ja pohjoisen tunnelmiin. 

Ateriat koostuvat kotimaisista puhtaista raaka-aineista. Ruokaan käytetään lähituotettuja lapin raaka-aineita skandinaavisella otteella. Keittiö on suunnitellut yhdessä huolellisesti sommelierin kanssa toimivat menu kokonaisuudet ja viini paketit. Listalla on käytetty monipuolisesti riistaa sekä kalaa ja äyriäisiä. Takassa on myös mahdollista saada menú-kokonaisuudet kasvisannoksina etukäteen keittiölle ilmoittaen. 

Avoinna 11 – 22

Ravintola Ailossa pääset nauttimaan hotelliaamiasta ja lounasta.

Lounasateriat perustuvat kotimaisiin raaka-aineisiin, joihin tuo vaihtelevuutta muun muassa  aasialaisen keittiön monet maut. 

Pöytiin tarjoiltava lounas tai illallinen kutsuvat makumatkalle Ailon upeisiin rinnetunnelmiin. 

Avoinna 10 – 18

Arctic ski bistroon on helppo tulla rinteestä maistelemaan Suomun kuuluisia vasta paistettuja tai välipalaksi keittön valmistamia delituotteita. 

Kovempaan nälkään Arctic ski bistrosta saat maukkaat pizzat, jotka on valmistettu meillä leivottuun taikinaan, itse tehtyyn salaiseen tomaatti kastikkeeseen ja hyviin täytteisiin. 

Arctic ski bistrosta on myös mahdollisuus Take Away pizzoihin mukaan mökille.

Muut palvelut

Suomutunturilla on runsaasti mielekästä ajanvietettä myös lumisesongin ulkopuolella. Kesä- ja ruskamatkailun ytimessä on alueen ainutlaatuinen luonto ja erityisesti sen vesistöt. Lähistön järvet ja joet tarjoavat lukuisia virkistysmahdollisuuksia aina arvokalojen narraamisesta melontaseikkailuihin. Retkeily ja luonnossa majoittuminen ovat tärkeä osa Suomun elämystä.

Safaripalvelut

Suomutunturin lumisafareilla  koet luonnon aidoissa erämaaolosuhteissa. Voit valita kulkuneuvoksesi porojen vetämän pulkan, sukset, lumikengät – tai moottorikelkan. 

Suuntamme tykkylumisiin metsiin ja tunturiin. Löydät tähdet, kuun ja revontulet valaisemassa matkaamme. Pysähdymme ruokailemaan tulilla. Myös pilkkiminen on mahdollista kalaruokavalion ystäville. 

Moottorikelkkasafarit soveltuvat uusillekin kokeilijoille. Edellytyksenä on ajolupa. Safari toteutetaan kokeneen oppaan johdolla sisältäen moottorikelkan käsittelykoulutuksen sekä turvallisuusopastuksen. Kalustona käytämme Lynx Adventure 1-2 matkustajan moottorikelkkoja. 

Hiihtoladut

Suomutunturilla on yhteensä 75 kilometriä hiihtolatuja, joista 17 kilometriä on valaistu. Latujen ylläpidosta vastaa Kemijärven Kaupunki.

Latuprofiilit ja pituudetLatujen kunnostustilanne

Wellness

Hiihtokeskuksessa vietetyn aktiivisen päivän jälkeen voit hemmotella itseäsi Wellness palveluilla, nauttia saunan lempeistä löylyistä ja pitkän uima-altaan tunnelmasta sekä tilata hierojan palauttamaan lihakset seuraavaan päivään ja iloiseen rinne-elämään.

Kuntosali

Tilavasta kuntosalistamme on upea näköala suoraan rinteisiin. Italialaiset Pininfarinan muotoilemat kuntosalilaitteet tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen aerobiseen- sekä voimaharjoitteluun. 

Kunto-ohjaajamme opastaa laitteiden käytössä ja oikeiden liikeratojen ja suoritustapojen löytämisessä.

COVID ajan ohjeita ja määräyksiä Suomulla

Päivitetty 17.12.2021

Koronapassi on käytössä alueemme ravintoloissa aukioloaikojen mukaisesti. Muistathan näyttää passin saapuessasi ja todistaa henkilöllisyytesi.

KORONATODISTUS JA KORONAPASSI

EU:n koronarokotustodistuksella on kaksi käyttötarkoitusta. Se toimii Suomessa koronapassina ja sitä voi käyttää myös matkustaessa. Voit ladata sen Omakannasta.

KORONAPASSI ON VAIHTOEHTO RAJOITUSTOIMILLE

Koronapassin käyttö on toistaiseksi vaihtoehto rajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn Suomun alueen ravintoloihin sekä erilaisiin tapahtumiin. Suomun ravintolat ovat koronarajoitusten kohteena, joten meilläkin on käytössä koronapassi. Tarkistamme asiakkailta koronapassin sisääntulon yhteydessä hotellin vastaanotossa ja muissa pisteissä. Kätevintä on lukea koronapassi mobiililaitteella (kännykkä), johon on ladattu THL:n hyväksymä Koronatodistuksen lukija -sovellus. Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita tietoja.

Muistathan tulla terveenä. Vältä yhteisiin tiloihin saapumista, jos olo on tukkoinen, yskää, nuhaa, kuumetta, ripulia, päänsärkyä tai muuten huono olo vaivaisi. Silloin on hyvä tehdä Covid kotitesti, joita saa eri kaupoista tai käväistä matalalla kynnyksellä testissä. Kemijärven terveyskeskus Lapponia palvelee testauksessa ma-su 8-18, puh. 040 579 9243, testiajat varataan netistä https://kemijarvi.eaika.fi/covid-19

Toivomme asiassa kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Lisäksi huomioitava, että määräykset voivat nopeastikin muuttua, joten kannattaa seurata uutisia sekä thl.fi viimeisiä ohjeistuksia.

Hotelli Suomutunturi

+358 207 199 120
myynti@suomutunturi.fi
Kotakuja 1, 98720 Suomutunturi

Avoinna päivittäin 08:00-21:00

Vuokraamo

+358 207 199 110
vuokraamo@suomutunturi.fi

Myynti

+358 207 199 121
myynti@suomutunturi.fi

Saapuminen Kemijärvelle autojunalla, josta perille on 44 kilometriä. Junalta myös kuljetus edulliseen hintaan kutsutaksilla.